Hva definerer egentlig et lykkelig par? (1)

March 11, 2017

 

 

”Alle lykkelige familier ligner hverandre, hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin egen måte", sier Tolstojs Anna Karenina . Å ramse opp det hva som kjennetegner ulykkelige parforhold, er ikke vanskelig. Men - hva definerer et lykkelig par? 

Punkt 1: Dere lytter til hverandre

Dere hører på hverandre uten å avbryte. Med å lytte til hverandre, viser du interesse. Det å være en god lytter når partneren klager på jobben, snakker om følelsene sine eller om noe som han/hun er opptatt av, sier klart og tydelig at du anerkjenner og ser personen du er sammen med. God lytting innebærer også at du  stiller noen åpne spørsmål etter partneren har snakket seg ferdig.  Så avklarer du at du har forstått hva partneren ønsker å si. Dine oppfølgingsspørsmål skal bare referere til din partners historie.  Du som lytter skal ikke gi uttrykk for dine meninger og holdninger. Med denne formen av empatisk lytting er det din partner som står i fokus.

"Jo mer du lytter til andre jo mer lytter de til deg." Gjenom lytting får du selv noe kostbart tilbake, nemlig tillit og tid for hverandre.  

 

Følg med på fortsettelsen. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Empfohlene Einträge
Aktuelle innlegg
Please reload

Arkiv
Please reload

Søkeord
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Sætervegen 25, 5236 Rådal

Elke Larsen

 

Videoterapi

Individualterapi

Parterapi

Konflikthåndtering

    © 2016 by Elke Larsen. Proudly created with Wix.com